Broodje merquez met chili koolraapfriet & kerrie truffelmayonaise

Ingrediënten (voor 2 personen)

2 merquez worstjes (lamsvlees)
2 pistoletjes
2 eetlepels zuurkool
Romeinse sla
Geraspte wortel
Gebakken uitjes
Geraspte cheddar
Jalapeño
Peterselie

Kerrie Truffel mayonaise

1 eetlepel truffel mayonaise
1 eetlepels normale mayonaise
1 eetlepel kerriepoeder
Mespunt chilipoeder
Snufje zout

Chili koolraap friet

1 zak koolraapfriet
60 gram chorizo
1 jalapeño
Snufje zout
1 theelepel chili kruiden
20 gram geraspte kaas
Zonnebloemolie

Voedingswaarden (per persoon)

510 Kcal
26 gram koolhydraten
45 gram eiwitten
38 gram vetten
3 gram vezels

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor en zet op 200 graden
  2. Snijd de pistoletjes door de midden en doe ze 4 á 6 minuten in de oven
  3. Bak in de tussentijd de worstjes gaar en snijd de groenten, kruiden en sla
  4. Vervolgens kan je de broodjes opmaken
  5. De truffelmayonaise maak je door alles door elkaar te mixen!

Bereidingswijze chili koolraap friet

  1. Doe de friet in een schaal en kruid met chili en zout
  2. Snijd de chorizo in reepjes en snijd de jalapeño
  3. Zet een pan op het vuur en doe er wat zonnebloemolie in en gooi de helft van het friet erin
  4. Gooi na 5 minuten de helft van de chorizo erbij en bak zo’n 5 á 8 minuten
  5. Vervolgens alles in een schaaltje met was kaas erover heen
  6. Vervolgens met de andere helft!

alt


Dit recept is van Chef met Lef en Lars Smeding