Indiase bloemkoolsoep

Ingrediënten (voor 2 à 3 personen)

1 grote bloemkool
1 liter groente bouillon
1 grote ui
2,5cm Gemberwortel
3 eetlepels kerriepoeder
1 eetlepel garam masala
1,5 theelepel kurkuma
1 theelepel komijn
Verse koriander
Olijfolie
Zout & Peper

Voedingswaarde

380kcal
35gram koolhydraten
17gram eiwit
16gram vetten
17,7gram vezels

Bereidingswijze

  1. Verhit wat olijfolie in een pan. Fruit hierin de ui en de gember een paar minuten tot de ui glazig is.
  2. Voeg vervolgens alle specerijen toe en bak nog even kort mee
  3. Snijd de bloemkool en voeg deze in stukken toe aan de pan
  4. Giet de groente bouillon toe aan de pan. Er zit genoeg bouillon in de pan wanneer de bloemkool net onder water staat. Laat de bouillon ongeveer 20 min. koken op laag vuur
  5. Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde soep te blenden.
  6. Breng op smaak met peper/zout en eventueel nog meer specerijen/kruiden naar keuze
  7. Garneer met verse koriander

Dit recept is van mijn vriendinnen van Three Girls One Kitchen