Indiase linzencurry met naan

Ingrediënten (voor 2 personen)

200 gram rode linzen (voorgekookt)
2 uien
2 teentjes knoflook
Rode Paprika
2 wortels
2 tomaten
2 naanbroden
ongeveer 2,5 cm geraspte gemberwortel
4 eetlepels tomatenpuree
200 gram biologische yoghurt
sap van een halve citroen

Kruiden

2 tl garam masala
0,5 tl kurkuma
1 tl gemalen komijn
0,5 tl chilipoeder
0,5 tl kaneel
Verse koriander

Voedingswaarde

496kcal
74gram koolhydraten
28gram eiwit
4gram vetten
23,4gram vezels

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook  en gember op laag vuur in vijf minuten zacht
  2. Roer de tomatenpuree en yoghurt samen in een kom.
  3. Doe de garam masala, kaneel, kurkuma, komijn en chilipoeder erbij. Roer tot een romig mengsel en zet apart
  4. Snijd de wortel, paprika en tomaat in kleine blokjes en voeg de wortel en paprika toe aan het ui-knoflook-gember mengsel. Bak een aantal minuten mee.
  5. Roer geleidelijk aan het yoghurtmengsel erdoor, en meng dan de tomaten en koriander erbij.- Roer op het laatst de linzen erdoorheen. Kook nog ongeveer 5 minuten
  6. Voeg het limoensap en drie eetlepels verse koriander toe en eventueel nog wat zout en peper en serveer met naanbrood

Dit recept is van mijn vriendinnen van Three Girls One Kitchen