Ingrediënten (voor 2 zalmburgers)

200gram gerookte zalm
1 middelgrote zoete aardappel
Geraspte gemberwortel
2 eetlepels verse munt
1 ei
1 halve theelepel kurkuma
2 eetlepel garam masala
75 gram havermout
1 eetlepel olijfolie
2 Italiaanse bollen
1 kwart komkommer
Peper en zout

Voor de yoghurt-dip
3 eetlepels yoghurt
2 eetlepels verse munt
1 eetlepel garam masala
Peper en zout

Voedingswaarde (per burger)

555Kcal
51gram koolhydraten
35gram eiwitten
22gram vetten
5gram vezels

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappel en kook in ongeveer 15 minuten gaar
  2. Snijd de gerookte zalm in stukjes. Stop de zalm, zoete aardappel, gember, fijngesneden munt, havermout, kurkuma, garam masala en peper en zout in de keukenmachine. Voeg daar ook 1 eetlepel olijfolie toe en meng tot een soepele massa
  3. Maak hier vervolgens 2 burgers van
  4. Verwarm olijfolie in een koekenpan. Bak de burgers ongeveer 4 à 5 minuten per kant
  5. Snijd ondertussen de Italiaanse bollen doormidden en rooster deze krokant in de oven op grillstand.
  6. Maak de yoghurt dip door de yoghurt met garam masala en peper en zout te mengen.
    Snijd de munt heel fijn en meng ook door de dip. Verdeel de saus over de bollen.
  7. Snijd een aantal plakjes komkommer en verdeel deze over de saus. Beleg de bollen met de burgers en maak af met een laag saus.
  8. Tijd om te eten jawohl!

Dit recept is van mijn vriendinnen van Three Girls One Kitchen