Merguez burgers met truffel tzatziki

Boodschappenlijst (voor 4 personen)

Burgers
400 gram lamsvlees
80 gram cheddar (4 plakjes)
4 burger broodjes
2 tomaten
2 rode ui
3 theelepeljes komijn kruiden
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel kerriepoeder
Peper en zout

Truffel Tzatiziki
2 eetlepel truffel mayonaise
3 eetlepels magere yoghurt
½ fijngesneden komkommer 5 gram fijngesneden bieslook
5 gram fijngesneden peterselie
1 teentje knoflook
1/3 zest
Zout

Salade
150 gram fijngesneden ijsbergsla
2 fijngesneden bosui
1 fijngesneden rode ui
60 gram zongedroogde tomaten
60 gram zwarte olijven
½ komkommer in blokjes gesneden 3 gram fijngesneden peterselie
1 eetlepel olijfolie
Peper, zout en eventueel citroensap

alt

Bereidingswijze

1.Meng het lamsvlees door elkaar met de komijnkruiden, paprikapoeder, kerriepoeder en peper en zout en maak er 4 gelijke burgers van.
2.Zet daarna de oven aan op 180 graden.
3.Maak nu de salade door het sla te snijden, bosui, de rode ui, tomaat, ½ komkommer, olijven en de peterselie
4.Meng dit in een kom en voeg scheutje olijfolie toe en eventueel wat citroensap
5.Nu mag het sausje gemaakt worden. Doe dit door de andere helft komkommer in stukjes te snijden, en snijd de bieslook, overige peterselie fijn, knoflook te persen en doe dit samen in een kom met de mayonaise, yoghurt en zest van de citroen met nog een paar citroensap
6.Voeg nu wat zonnebloemolie toe in een koekenpan of grillpan en vet de burgers een klein beetje in met olie
7.Snijd de ui en tomaaten in stukjes en fruit in de pan
8.Is de pan heet genoeg dan mag je de burgers bakken (2 minuten per kant)
9. Bak de broodjes vervolgens even kort in de oven
10. Snijd de cheddar (tenzij je plakjes hebt gehaald) en leg deze de laatste 1 á 2 minuten op de burgers
11. Als de broodjes klaar zijn snijd ze open, leg de burgers erboven op en leg er een blaadje sla op met wat saus, tomaat, ui en serveer samen met de salade!
alt


Dit recept is van Chef met Lef