Ingrediënten (voor 2 personen)

400 gram kippendij
100 gram ongekookte witte rijst
150 gram chinese kool
120 gram Atjar
30 gram gebakken uitjes
1 rode peper
Kokosroom (melk mag ook)
Komkommer
Bosui
10ml Sriracha
Een beetje sambal
1 zakje saté marinade
Optioneel: kroepoek
Optioneel: chilisaus

Satésaus
100 gram wijko satésaus
½ eetlepel sambal oelek
40 á 50 ml kokosroom
Zout

Voedingswaarden (per persoon)

664 Kcal
62 gram koolhydraten
46 gram eiwitten
20 gram vetten
4,5 gram vezels

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Maak ondertussen de marinade voor de kip (zie verpakking)
3. Snijd de kip in grote stukjes en leg deze in de marinade
4. Kook de rijst volgens verpakking
5. Snijd de groentes en de rode peper fijn
6. Mix de bosui, rode ui, komkommer en de atjar
7. Rijg de kip op stokjes
8. Zet de grillpan op middelhoog vuur en grill de kip kort
9. Gaar ze verder in de oven 6 á 8 minuten
10. Maak de satésaus door een pan op het vuur te zetten met de kokosroom
11. Laat dit warm worden en voeg dan de satésaus toe
12. Blijf roeren anders kookt het aan
13. Doe de sambal erbij en beetje zout en klaar!
14. Nu mag je alles op een mooi bord neerleggen!
alt
alt


Dit recept is van Chef met Lef