Ingrediënten (voor 4 personen)

400 gram runderballetjes
6 paprika’s
1ui gesnipperd
1 klein chilipepepertje
1 halve theelepel karwijzaad
1 teentje knoflook
3 blaadjes tijm
1 groentebouillonblok
300ml kokend water

Voedingswaarde per portie

252kcal
12gram koolhydraten
22gram eiwit
11,5gram vetten
7gram vezels

Bereidingswijze

  1. Maak de paprika schoon en snijd in stukken
  2. Maak van het bouillonblokje en kokend water bouillon
  3. Snijd de ui, chilipepertje en knoflook
  4. Verhit olie in een pan en bak de ui, knoflook, peper en paprika even kort
  5. Verhit olie in de pan en bak de runderballetjes tot ze gaar zijn en haal van vuur
  6. Voeg de ui, knoflook, peper en paprika in de pan met bouillon en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken
  7. Pureer de soep en voeg daarna de balletjes toe
  8. Helemaal hartstikke klaar!