Quinoa Casserole

Ingrediënten (voor 2 personen)

300gram kip gehakt
75gram quinoa
1 bouillon blokje (kip kruiden)
400gram courgette
30 gram parmezaanse kaas
250 gram tomaten puree (blokjes)
150 gram zwarte olijven
2 rode uien
Komijn
Peper en zout

Voedingswaarde per portie

650Kcal
56gram eiwit
59gram koolhydraten
17,5gram vetten

Bereidingswijze
1. Begin met het voorverwarmen van de oven (180graden)
2. Kook de quinoa. Op één kopje quinoa doe je anderhalf kopje water
3. Voeg bouillon blokje toe en zodra het kookt zet je het op laag vuur (roer af en toe)
4. Na ongeveer 10 minuten is het water verdampt en is de quinoa klaar
5. In de tussentijd kan je de kip kruiden en bakken
6. Vervolgens groenten fijn snijden en olijven toevoegen
7. Als de kip gaar is tomaten puree en de groenten toevoegen. Vervolgens paar minuutjes bakken
8. Voeg op het laats de quinoa toe
9. Pak een ovenschaal en smeer dit in met olijfolie
10. Vervolgens alles erin stoppen en strooien met kaas erover
11. Stop de schaal 10 minuten in de oven


Dit recept is van Chef met Lef