Zalm met zoete aardappel en zeekraal

Naam gerecht

Zalm met zoete aardappel en zeekraal

Ingrediënten (voor 1 persoon)

100gram gerookte zalm
100gram zoete aardappel
30gram zeekraal
2 el magere yoghurt
1 el magere kwark
Dille
Knoflook
Koriander
Citroensap
Paprikapoeder
Peper & zout
1 eetlepel olijfolie

Voedingswaarde

393kcal
23gram koolhydraten
26gram eiwit
21gram vetten
3,1gram vezels

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappel met schil in plakjes van ongeveer 1cm
  2. Was de aardappel en stop in een pan met water en breng aan de kook
  3. Als je met een vork gemakkelijk in de aardappel kan prikken zijn ze gaar
  4. Snijd de gerookte zalm en breng op smaak met citroen, dille, peper en zout
  5. Wok de zeekraal in enkele minuten op hoog vuur in olijfolie
    (om de al te zoute smaak iets te verminderen)
  6. Voeg de yoghurt en kwark in een schaaltje en breng op smaak met knoflook, koriander, paprikapoeder, peper en zout
  7. Giet de aardappels af en serveer alles op een mooi bord
  8. En nu intens genieten!