De maand januari is dé maand waarin we starten met goede afvalvoornemens. Weg met al die overtollige kilo’s! Wat blijkt echter? De goede voornemens stranden al vrij snel en we blijven met die overtollige kilo’s zitten. Ontzettend vervelend natuurlijk, want de intentie is natuurlijk goed. Maar waarom lukt het niet? In dit artikel geef ik drie redenen waarom de goede voornemens mislukken.

Reden 1: gebrek aan kennis

Het start allemaal met kennis. Heb je de juiste kennis in huis om die kilo’s kwijt te raken, om alle voedingsstoffen binnen te krijgen en fitter en energieker te worden? In de meeste gevallen signaleer ik, dat dit vaak niet het geval is. De oorzaak: de chaos in voedingsland waardoor we door de bomen het bos niet meer zien en men gaat op dieet (slechtste keuze ooit – lees hier waarom). De oplossing: ga met een expert aan de slag die een goede opleiding heeft genoten.

Reden 2: geen stok achter de deur

De goede voornemens mislukken vaak doordat je geen verantwoording hoeft af te leggen aan iemand. Wil je afvallen of fitter worden zorg dan dat de mensen die je lief hebt dit weten en achter je staan en zoek iemand waarmee je dit samen gaat doen, bijvoorbeeld een diëtist of coach. In een goed team wil je de ander namelijk niet teleurstellen. Kortom, omring jezelf met mensen die jou gaan helpen met jouw doel. Dus niet je leuke collega die altijd met taart komt aanzetten. Of je vriend of vriendin die gezond eten maar niks vindt.

Reden 3: het doel is niet duidelijk

In plaats van ‘ik moet afvallen’, zoek je naar een doel dat meer lijkt op: ik wil er flitsend uitzien in die broek of trui. En doe vervolgens dit: hang die broek of trui aan de deur en stel je voor hoe het kledingstuk je zou staan. Dit zorgt ervoor dat je elke dag een reminder krijgt wat je graag wilt bereiken.

Kennen jullie Renate nog? Zo nee, lees dan hier haar bijzondere verhaal. Naast dat Renate ontzettend veel is afgevallen (lees: een prestatie van wereldniveau), kan ze ook ontzettend goed koken. Ik heb zelden – en ik overdrijf dan echt niet – iemand ontmoet die zoveel passie heeft voor koken. Binnenkort komt trouwens haar blog online, maar daar later meer over. Voor nu deel ik jullie met heel veel plezier dit recept.

Boodschappenlijst (2 personen)

100 gram spinazie
200 ml melk naar keuze
1 ei
75 gram volkorenmeel
½ theelepel bakpoeder
snufje zout
peper & nootmuskaat
1 eetlepel zonnebloemolie
1 rode paprika in reepjes gesneden
200 gram kerstomaatjes in plakjes gesneden
100 gram haloumi in dunne plakjes gesneden
scheutje olijfolie

Voedingswaarde

440 kcal
28 gram eiwit
35 gram koolhydraten
19 gram vetten
9 gram vezels

Bereidingswijze

1. Doe de spinazie met de melk in de blender en mix ongeveer 30 seconden.
2. Giet het spinazie/melk mengsel in een kom, voeg volkorenmeel, 1 ei, ½ theelepel bakpoeder, zout, peper en nootmuskaat toe en mix tot alles.
3. Verhit een koekenpan en bak hierin de plakjes haloumi aan elke kant in enkele minuten goudbruin.
4. Haal de plakjes haloumi uit de pan en snijd deze in dunne reepjes.
5.Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de paprikareepjes een minuutje of 3 tot 5.
6.Verwarm een koekenpan, doe hierin wat zonnenbloemolie en doe zoveel beslag in de pan zodat deze mooi de bodem van de pan bedekt.
7. Maak een draaiende beweging met de pan zo verdeel je het beslag gelijkmatig over de bodem van de koekenpan.
8, Bak nu rustig de pannenkoek tot de bovenkant droger wordt, dan draai je hem voorzichtig om met een spatel.
9. Je haalt 4 tot 5 pannenkoeken uit het beslag met een koekenpan die een doorsnee heeft van ca. 22 cm.
10. Serveer de pannenkoeken met het paprika/tomaten mengsel en de reepjes haloumi.
11. Verdeel de vulling over de pannenkoek, rol de pannenkoek op en je hebt een spinaziepannenkoekwrap voor de lunch.
spinaziepannenkoek online diëtist