Ingrediënten
500gram hertenrack
7 ml Sriracha
60 ml Smokey BBQ Saus
Rasp van mandarijn
1 scheutje bruin bier
1 teentje knoflook
Stukje gember
Honing
Zout
Peper
Verse Tijm
Bereidingswijze
- Voeg de BBQ saus, sriracha en bier samen in een kom.
- Rasp de gember, knoflook en mandarijn in de kom voeg nu de honing, peper en zout toe en roer de marinade goed door elkaar heen.
- De rack mag gesneden worden Doe dit op het vet randje kruislings in en leeg deze in de kom of ovenschaal met marinade.
- Als je de tijd hebt kan je dit een dag van te voren doen en anders 3 à 4 uur in de marinade
- Als het zover is zet je een pan op middel hoog vuur, voeg je een beetje zonnebloem olie toe en bak het hertenrack aan beide kanten aan tot hij mooi dicht geschroeid is.
- Nu haal je het rack uit de pan en laat het zo een 3-4 minuten rusten
- Leg de rack 7 à 8 minuten in een voorverwarmde oven op 180graden met de rest van de marinade
- Vervolgens haal je de rack eruit, laat het rusten en vervolgens 3-4 minuten in de oven.
- Leg een paar takjes Tijm op het vlees en dan heb je een super smaakvol stuk vlees!
- Als het goed is zit er nog wat marinade in de ovenschaal en zal het een beetje aangekoekt zijn. Doe hier nog een scheut bier bij. Roer even goed door de schaal en leg de schaal nog een paar minutjes in de oven. Want hierdoor heb je nog een heerlijk sausje wat je er nog bij kunt serveren!
Dit recept is van Chef met Lef