Ingrediënten (voor 4 personen)
400gram kippendijfilet of kipfilet
Mexicaanse kruiden
125gram zwarte bonen
80gram geraspte kaas
1 halve komkommer
60gram mayonaise
4 maïs wraps (glutenvrij)
125gram maïs
Maïskolfjes
1 rode ui
1 rode paprika
2 avocado’s
2 tomaten
1 bosje koriander
Sriracha
1 jalapeno
1 limoen
1 citroen
Peper
Zout
Sla
Voedingswaarde (per enchiladas)
602 Kcal
41gram koolhydraten
48gram eiwitten
27gram vetten
7gram vezels
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de kip, verhit olie in een pan en bak de kip met de mexicaanse kruiden
- Voeg hier wat sriracha, peper en zout aan toe en stop 6 à 8 minuten in de oven
- Snijd alle groentes, avocado en kruiden en doe dit in een salade bowl
- Hou wat maïs, zwarte bonen, koriander en rode ui apart (deze gaan in de enchiladas)
- Maak de salade aan met een scheutje olijfolie, limoensap en zout
- Snijd ondertussen de jalapeno fijn, raps de schil van de citroen en voeg beide toe aan de mayonaise
- De enchiladas kunnen nu worden gevuld met de kip en een beetje maïs, zwarte bonen, koriander en rode ui
- Leg ze in een mooie bakvorm en strooi er wat geraspte kaas over
- Stop ze ongeveer 6 à 8 minuten in de oven
Dit recept is van Chef met Lef