Gooi je vaak en veel eten weg? Bedenk dan wat je ermee kan doen! Wat kun je bijvoorbeeld doen met kliekjes groenten, aardappels en ei? Deze frittata van Francesca Kookt is een uitstekende oplossing. Bak de kliekjes groenten, aardappels en combineer het met ei. Zo heb je snel een voedzame maaltijd op tafel staan, waar iedereen heerlijk van kan genieten. Zo gooi je minder weg, goed voor milieu en je portemonnee. En dat kan de online diëtist alleen maar waarderen!

Boodschappenlijst (4 personen)

450 gr voorgegaarde aardappelblokjes
8 eieren
300 gr doperwten (vers of diepvries)
bakolijfolie
50 gr rucola, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el dijonmosterd
zout
zwarte peper

Voedingswaarde (per persoon)

340 kcal
18 gram eiwit
30 gram koolhydraten
15 gram vetten
6 gram vezels

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Verhit een koeken- of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten in 2 el bakolie. Voeg de aardappelblokjes toe en bak 6 minuten mee.
3. Klop de eieren los met de mosterd en een flinke snuf zout en peper.
4. Roer de doperwten en rucola door de aardappelblokjes en schenk het ei-mengsel erover. Zet de pan (mits hittebestendig) in de oven of gebruik een ingevette ovenschaal of quichevorm. Bak 20 minuten en snijd de frittata met doperwten en rucola in punten.
5. Serveer er eventueel een frisse salade of knapperig brood met olijfolie of boter bij.