Dit heerlijke en tevens bijzondere recept is van niemand minder dan mijn vriendin Greengypsy. Dit recept is gemaakt met een van haar speelse kruidenmengsels die haar assortiment rijk is. Ik kan het als online diëtist wel erg waarderen, want ze heeft oog voor gezonde producten maar ook aan de smaak wordt duidelijk aandacht aan gegeven. Het smaakte mij in iedergeval super en ik wil hem jullie graag ook delen. Leuk als lunch, maar ook als avondmaaltijd!
Boodschappenlijst (voor 2 personen)
1 hele bloemkool
1 hand amandelen (het liefste rauw)
1 eetlepel Vadouvan kruiden van Green Gypsy
1 bosje verse koriander
een bakje granaatappelpitten
een scheutje olijfolie
Hummus
een blik kikkererwten (240 gram uitlekgewicht)
50 milliliter olijfolie + 50 ml water
sap van een halve limoen
1 ½ eetlepel tahini
1 volle theelepel Vadouvan kruiden
eventueel aanvullen met nog wat meer water
eventueel nog wat peper en zout
Voedingswaarde
571 kcal
21 gram eiwitten
33 gram koolhydraten
25 gram vetten
20 gram vezels
Bereidingswijze
1. Begin met de oven voor te verwarmen op 180 graden.
2. Snijd de bloemkool dan in roosjes en leg deze roosjes in de ovenschaal, samen met een scheutje olijfolie en de Vadouvan kruiden. Hussel alles even goed door elkaar en zet de ovenschaal zo’n 25-30 minuten in de oven, totdat je bloemkool gaar is. Dit merk je door er met een vork in te prikken.
3. Gaat ie er wel lekker in? Dan zijn de roosjes gaar. Roer wel af en toe, zodat alle roosjes de liefde krijgen die ze verdienen.
4. De amandelen kun je roosteren omdat dit nou eenmaal de lekkerste smaak geeft, maar dit hoeft niet. Als je wel voor the full package gaat, leg je de amandelen de laatste 8 minuten op een bakpapiertje naast je ovenschaal met bloemkool.
5. Als ze mooi geroosterd zijn maak je ze kleiner, met een keukenmachine of blender bijvoorbeeld, of je wikkelt ze in een theedoek en slaat erop met iets ‘hards’.
6.Terwijl je bloemkool (en hopelijk ook je amandelen) in de oven staan, kun jij los op de hummus: meng alle ingrediënten voor de hummus door elkaar in een keukenmachine of blender en maak je er een mooi glad geheel van. Als je de substantie te dik vindt kun je er steeds een scheutje water bijdoen, totdat je tevreden bent.
7. Als je bloemkoolroosjes klaar zijn meng je er nog wat olijfolie doorheen en garneer je de bloemkool met noten, granaatappelpitten en wat verse koriander.
8. Dit gerecht wordt nog lekkerder met kipspiesjes of gehaktballetjes en couscous, bulgur of quinoa.
Dit recept is van Greengypsy