Als er iets is wat mij nooit teleurstelt dan zijn het wel rijkelijk gevulde salades! Een eenvoudige manier om veel voedingsstoffen tot je te nemen. Nigel van der Horst weet gelukkig van wanten en heeft weer een lekker recept voor jullie. Makkelijk en voedzaam. Zet hem op!

Boodschappenlijst (1 persoon)

200 gram Chinese kool
150 gram wortel
125 gram Kipfilet
50 gram cherrytomaten
30 gram mais
20 gram rozijnen
1 stengel bleekselderij
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel Sriracha
1/2 theelepel paprika poeder
1/4 komkommer
Snufje zout

Voedingswaarden (1 persoon)

517 energie (calorieën)
26 gram eiwitten
61 gram koolhydraten
48 gram vetten (waarvan 8 gram verzadigd vet)
14 gram vezels

Bereidingswijze

  1. Marineer de kip met sriracha, paprika poeder en zout.
  2. Laat de kip bakken in zonnebloemolie op middelhoog vuur voor 6-8 minuten.
  3. Snijd alle groenten.
  4. Mix de mayonnaise met de sriracha, maak hier de sla mee aan.
  5. Voeg de kip toe.
  6. Eetsmakelijk!

 

Pittige kipsalade met mais en rozijnen online diëtist