Met het seizoen mee eten is waar de online diëtist van houd! Door te kiezen voor groenten die in het seizoen zijn kies je voor gezond én duurzaam. De asperge is echte voorjaarsgroente. De dames van EatLiveTravel zijn er weer in geslaagd om ons van een voedzaam, lekker en simpel recept te voorzien.

Boodschappenlijst (4 personen)

400 milliliter groentenbouillon
300 gram quinoa
150 gram groene asperges
40 gram Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
1 ui
olijfolie
peper en zout

Voedingswaarden ( per persoon)

396 energie (calorieën)
15 gram eiwitten
46 gram koolhydraten
15 gram vetten (waarvan 4 gram verzadigd vet)
6 gram vezels

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in wat olijfolie totdat hij glazig ziet.
  2. Kook de quinoa met een bouillonblokje gaar volgens de verpakking.
  3. Voeg daarna de quinoa bij de ui en knoflook met nog wat water. ( zoals risotto)
  4. Was de citroen, rasp het gele gedeelte van de schil en voeg dit bij de risotto.
  5. Meng de Parmezaanse kaas door de risotto.
  6. Was de asperges en snijd een stukje van de uiteindes af. Bak de asperges kort aan in wat olijfolie.
  7. Pers een knoflookteen en een halve citroen uit boven de asperges en breng ze op smaak met wat peper en zout.
  8. Serveer de risotto met de groene asperges en Parmezaan.

quinoa met groene asperges online diëtist