Tijd voor Poké! De avocado is een vruchtgroente die veel onverzadigd vet bevat. Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol van het bloed en dat wil toch iedereen? Minder kans op hart- en vaatziekten namelijk! Met een avocado krijg je dus goede vetten binnen! Dat wordt gezond smikkelen dus met dit Poké recept van Francesca!
Boodschappenlijst (4 personen)
600 gram verse zalm, in blokjes
160 gram zilvervliesrijst, afgekoeld
30 gram waterkers, harde stelen verwijderd
4 eetlepels sojabonen
3 eetlepels sojasaus, plus extra voor de dressing
3 centimeter gember
2 norivellen, in stukken gescheurd
2 eetlepels, sesamolie, plus extra voor de dressing
1 eetlepel balsamicoazijn
1 teentje knoflook
1 avocado
1 lente-ui
1 citroen
1/2 komkommer
handje tuinkers of andere cressen
rijstazijn
zwart sesamzaad
Voedingswaarden ( per persoon)
870 energie (calorieën)
56 gram eiwitten
56 gram koolhydraten
43 gram vetten (waarvan 7 gram verzadigd vet)
12 gram vezels
Bereidingswijze
- Rasp de gember en knoflook en hak de lente-ui zeer fijn.
- Meng dit met de sojasaus, sesamolie en balsamicoazijn.
- Schenk over de blokjes zalm in een platte schaal en laat, afgedekt in de koelkast, minstens 1 uur marineren.
- Snijd dunne slierten van de komkommer met een kaasschaaf of mandoline.
- Marineer deze in een schaal met rijstazijn (in dezelfde tijd dat je de zalm marineert).
- Schep daarna in een vergiet en laat uitlekken.
- Vul 4 kommetjes met zilvervliesrijst, blokjes zalm en avocado, slierten komkommer, waterkers, sojabonen, stukjes norivel en tuinkers of andere cressen.
- De marinade die is overgebleven in de schaal van de zalm meng je met het sap van ½ citroen, sojasaus en sesamolie naar smaak.
- Klop dit tot een dressing en schenk daarna over de kommetjes.
- Strooi nog wat (zwart) sesamzaad erover en serveer.
- Eetsmakelijk!
Hulp nodig?
Wil je afvallen en gezonder eten? Schrijf je hier in en kom in contact met de online diëtist. Je leert afvallen zonder dieet – op een gezonde en praktische manier – met behulp van artikelen, tips en online coaching.