Parelcouscous is een variant op couscous. Dit graanproduct is niet alleen lekker en makkelijk te variëren, maar ook verdient het een prijs qua originaliteit. Je ziet het nog niet vaak voorbijkomen. En natuurlijk weet Francesca hier een een heerlijk recept van te maken vol met vezels. Geniet ervan!

Boodschappenlijst (2 personen)

200 gram parelcouscous
2 gekruide lamsworstjes
1 rode paprika
1 aubergine
zeezout
olijfolie extra vergine
tomaatazijn (of vervang door rode wijnazijn)
zwarte peper
handje platte peterselie

Voedingswaarden (per persoon)

656 energie (calorieën)
35 gram eiwitten
82 gram koolhydraten
19 gram vet (waarvan 7 gram verzadigd vet)
7,5 gam vezels

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergine in dunne plakken en bestrooi rijkelijk met zout. Laat zo 15 minuten liggen.
  2. Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzing op de verpakking.
  3. Verhit een grillpan en bak hierin de lamsworstjes gaar en goudbruin.
  4. Snijd de paprika in dunne repen en de lamsworstjes in plakjes.
  5. Veeg het zout zorgvuldig van de plakken aubergine af en grill ze daarna gaar in de grillpan.
  6. Meng de parelcouscous, plakjes worst en aubergine en reepjes paprika in een schaal.
  7. Maak een dressing van 4 el olijfolie, 2 el tomaatazijn, peper en zout en meng dit door de salade.
  8. Proef en breng eventueel extra op smaak. De salade wordt nog lekkerder als je ‘m even 15 minuten laat staan zodat de smaken kunnen intrekken.
  9. Hak de peterselie grof en strooi over de salade heen vlak voordat je gaat serveren.

salade van parelcouscous met aubergine en paprika