Nasi boordevol groenten, daar steekt de online diëtist een duim voor op. Dit gerecht is dankzij zijn veelzijdigheid een feest voor iedereen. Kies je in dit recept voor de zilvervliesrijst? Dan bevat het ook nog eens éxtra veel vezels en zit je, wat de online diëtist betreft, gebakken!

Boodschappenlijst (4 personen)

300 gram witte of zilvervliesrijst
300 gram prei, in dunne ringetjes
300 gram witte kool, fijn gesneden
200 gram sugersnaps, of (diepvries) sperziebonen
4 teentjes knoflook, fijn gehakt
4 eieren
2 uien, gesnipperd
2 theelepels sambal oelek
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels sojasaus
plantaardige olie

Voedingswaarden (per persoon)

542 energie (calorieën)
16 gram eiwitten
80 gram koolhydraten
16 gram vet (waarvan 7 gram verzadigd vet)
8 gram vezels

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. (Nog beter: kook de rijst vast een dag eerder.)
  2. Verhit een wok of grote hapjespan en fruit de ui, knoflook en sambal in 2 eetlepels olie.
  3. Voeg de prei, witte kool en sugar snaps toe en roerbak 8 – 10 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
  4. Roer de rijst erdoor samen met de ketjap en sojasaus en bak nog een paar minuten.
  5. Proef en voeg naar smaak extra ketjap, sojasaus of sambal toe.
  6. Bak in een koekenpan de eieren in 1 eetlepel olie. Kies bijvoorbeeld voor een spiegelei of omelet.
  7. Serveer de nasi met de gebakken eieren en strooi daar een snufje zout over.
  8. Eet smakelijk!

Nasi met witte kool en gebakken ei online diëtist