Tijdens mijn reis in Portugal heb ik me flink laten inspireren door Portugese recepten van Francesca Kookt. En ik kan wel zeggen, dit is mijn favoriet! Je kunt het maken met pasta, maar ook – en dat heeft mijn voorkeur – met brood. Lekker dopen door de verrukkelijke saus.

Boodschappenlijst (4 personen)

800 gr grote garnalen (of 600 gr als je er nog pasta aan toevoegt)
400 ml passata (tomatensaus)
1 ui, in halve ringen
3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
bakolijfolie
1 rode paprika, grofgehakt
1 groene paprika, grofgehakt
1 el tomatenpuree
1/2 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl gemalen korianderzaad
Witte peper en zout
Handje verse koriander of platte peterselie, fijngehakt
Serveersuggestie: eet met pasta (al dente gekookt) of met salade en brood

Voedingswaarden ( per portie)

496 energie (calorieën)
40 gram eiwitten
50 gram koolhydraten
13 gram vet (waarvan  2 gram verzadigd vet)
7 gram vezels

Bereidingswijze

  1. Zet een hapjespan op het vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten in 2 el olie. Voeg de paprika, tomatenpuree en paprikapoeder toe en bak nog 2 minuten.
  2. Schenk de passata erbij en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg de laatste 2 minuten de garnalen toe en gaar deze in de saus. Schenk er eventueel nog een klein scheutje warm water (of kookvocht van de pasta) bij als de saus droog wordt. Breng op smaak met peper, zout en koriander of peterselie.
  3. Schep de saus door de pasta of serveer de garnalen een salade en stevig brood om in de saus te dopen.

grote garnalen in tomatensaus online diëtist

Hulp nodig?

Wil je afvallen en gezonder eten? Schrijf je hier in en kom in contact met de online diëtist. Je leert afvallen zonder dieet – op een gezonde en praktische manier –  met behulp van artikelen, tips en online coaching. Bekijk hier resultaten.