Een heerlijk bord met macaroni, wie houdt er niet van? Laatst kwam ik dit recept tegen bij Francesca Kookt, uit het kookboek van Mari Maris. Ik vind hem zalig, en je zet hem in mum van tijd op tafel. Daar wordt de online diëtist blij van!
Boodschappenlijstje ( 4 personen)
12 smakelijke tomaten, 8 in brunoise (kleine blokjes) en 4 in partjes
400 gr macaroni
stuk Parmezaanse kaas (of vervang door edelgistvlokken voor vegan)
8 takjes basilicum, blaadjes fijngehakt
0,5 takje rozemarijn, gerist en gehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 flinke sjalotten, gesnipperd
8 takjes basilicum, blaadjes fijngehakt
Zwarte peper & zout
Voedingswaarden (per portie)
Kcal 291 gram
Eiwitten 16,5 gram
Koolhydraten 34 gram
Vetten 13,7 gram
Vezels 4,3 gram
Bereidingswijze
- Verhit een hapjespan op middellaag vuur en schenk een scheut bakolijfolie in de pan. Voeg de rozemarijn, knoflook en sjalot toe en smoor die in circa 10 minuten zacht en glazig.
- Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook voor de macaroni. Voeg die, samen met een snufje zout, toe aan het kokende water als de sjalot 7 minuten onderweg is. Roer goed los van de bodem.
- Doe de tomaten bij de sjalot en ze een paar minuten fruiten en wat vocht loslaten. Schep er dan met een diepe soeplepel water uit de pastapan bij, tot de sjalot en tomaat in een bodempje vocht staan. Voeg driekwart van de basilicum toe, maal er peper over en laat zachtjes pruttelen.
- Giet de macaroni af, schud goed droog en meng met de laatste basilicum door de tomaten. Rasp er met een grove rasp Parmezaanse kaas over en breng naar eigen wens verder op smaak met peper en zout.
Hulp nodig?
Wil je afvallen en gezonder eten? Schrijf je hier in en kom in contact met de online diëtist. Je leert afvallen zonder dieet – op een gezonde en praktische manier – met behulp van artikelen, tips en online coaching. Bekijk hier resultaten.