De gezonde appelcake van Linda van Snoepgezond was een daverend succes! En daarom heb ik Linda gevraagd om nog zo’n mooi recept te delen en dat is hartstikke gelukt: bananenbrood met walnoten en chocolade! Dat klinkt goed hè? De online diëtist vindt het zalig! Eet je mee?
Boodschappenlijst (voor 10 plakken)
3 rijpe bananen
3 eieren
100 gram havermeel
125 gram (spelt) bloem
50 gram pure chocolade
50 gram walnoten
2 eetlepels zonnebloemolie
50 gram suikvervanger
1,5 theelepel bakpoeder
Snufje zout
Voedingswaarden (per plak)
213 kcal
9 gram vetten
6 gram eiwitten
30 gram koolhydraten
3 gram vezels
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier
- Voeg de bananen, eieren en zonnebloemolie toe aan de keukenmachine en mix tot een glad geheel
- Voeg de droge ingrediënten toe en mix tot een glad beslag
- Hak de walnoten en chocolade grof en schep met een spatel door het beslag
- Stort het beslag in de cakevorm en schuif in de oven voor ongeveer 45 minuten
- Controleer met een prikker of het bananenbrood gaar is
- Laat minimaal 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen
- Snijd het bananenbrood in 10 plakken en bewaar in een afgesloten trommel in de koelkast. Maximaal 4-5 dagen bewaren.
Hulp nodig?
Wil je afvallen en gezonder eten? Schrijf je hier in en kom in contact met de online diëtist. Je leert afvallen zonder dieet – op een gezonde en praktische manier – met behulp van artikelen, tips en online coaching. Bekijk hier resultaten.