Het blijven weer tropische temperaturen de komende dagen en dat betekent, tijd voor ijs! Om naast lekker ook op de gezondheid te letten heb ik als online diëtist een paar tips voor jullie om gezonde ijsjes te maken!
Tip 1. Aardbeienijs
1. Pureer de aardbeien in een blender
2. Voeg hier wat limoensap bij met 2 theelepeltjes honing
3. Giet het mengsel in ijsvormpjes en doe minimaal 2 uur in de vriezer
Tip 2. Tropisch ijs
1.Doe stukjes watermeloen in de blender
2. Hak wat ananas fijn
3. Voeg het sap van de watermeloen en de stukjes ananas in een ijsvormpje
4. Giet het mengsel in ijsvormpjes en doe minimaal 2 uur in de vriezer
Tip 3. Perzik ijs
1. Schil 2 perziken, 1 nectarine en pureer in een blender
2. Doe hier 6 eetlepels yoghurt in met 1 eetlepel honing
3. Giet het mengsel in ijsvormpjes en doe minimaal 2 uur in de vriezer
Tip 4. Bananenijs
1. Haal de bevroren (van tevoren geschilde) banaan uit de vriezer.
2. Mix deze met één eetlepel yoghurt (of kokosyoghurt indien zuivelvrij) en één theelepel honing tot een smeuïge massa
3. Schenk het mengsel uit in ijsvormpjes en zet het minimaal 1 uur in de vriezer.
Tip 5. Aardbeien yoghurt ijs
1. Verwijder de kroontjes van 1 handje aardbeien en mix het samen met 1 kopje magere aardbeien yoghurt (optioneel Optimel aardbei) in een blender.
2. Mix alles tot één smeuïge massa.
3. Giet het mengsel in ijsvormpjes en plaats minimaal 6 uur in de vriezer.
Maak gebruik van de tips en geniet!