Bonen zijn een prachtig product om eiwitten en vezels aan je maaltijd toe te voegen. Dit weet Francesca Kookt als geen ander. Deze variant op de Chili con carne is vegetarisch en rijkelijk van smaak dankzij de verschillende kruiden. Een feestje op je bord als je het de online diëtist vraagt, eet lekker!
Boodschappenlijst (4 personen)
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 Spaanse pepers (of minder wanneer je niet van pittig houdt of met kinderen eet) , fijngehakt
1 el tomatenpuree
1/2 tl komijn
1/2 tl oregano
1/2 tl chilipoeder
1/2 tl gemalen koriander
1/2 tl kaneel
mespunt cayennepeper
2 paprika’s, in blokjes
225 gr bruine bonen
225 gr kidney bonen
1 klein blikje mais (150 gr)
500 ml passata
350 gr witte rijst (of kies volkoren voor meer vezels)
1 avocado
sap van een halve limoen
zwarte peper
zeezout
1 klein schaaltje tortilla chips naturel
verse koriander, grof gehakt
Voedingswaarden (per persoon)
478 energie (calorieën)
17 gram eiwitten
64 gram koolhydraten
14 gram vet (waarvan 2 gram verzadigd vet)
16 gram vezels
Bereidingswijze
- Verwarm de bakolie in een hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook en peper.
- Voeg de tomatenpuree en kruiden toe en bak dit mee voor 1 minuut.
- Voeg dan de paprika, bonen, mais en passata toe. Laat het geheel ca. 30 minuten zachtjes pruttelen.
- Kook in de tussentijd de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en maak de guacamole: meng de avocado met het limoensap en peper en zout naar smaak. Maal fijn met een keukenmachine/hakmolen of prak fijn met een vork. Proef en voeg eventueel nog meer limoensap en peper en zout naar smaak toe.
- Proef de chili en voeg eventueel wat zout toe. Serveer de chili sin carne met de rijst, guacamole, tortillachips, koriander en extra limoenpartjes.
Wil je mij als jouw persoonlijke online diëtist? Klik hier!
Wil je meer recepten zien? Klik dan hier!