Het leven is al gecompliceerd genoeg. Vandaar dat het tijd is voor een lekker en simpel gerecht. Green Gypsy stelt mij nooit teleur. Wederom een recept om je vingers bij af te likken, en het is in een handomdraai gepiept! Wat wil de mens nog meer?
Boodschappenlijst ( 2 personen)
¾ Grote bloemkool of 1 kleine, in roosjes gesneden
1 Uitje, gesnipperd
2 Teentjes knoflook, geperst of heel fijn gesneden
1 Zoete aardappel, in blokjes gesneden
3-4 Volle theelepels Gele Curry kruiden van Green Gypsy
1 Theelepel kerriepoeder
Een scheutje citroensap
1 à 2 Theelepels sambal badjak, manis of oelek (ligt er een beetje aan hoe pittig je het wilt hebben)
9 à 10 Gedroogde abrikozen, fijn gesneden
Soja crème of crème fraîche
1 Mok verse- of diepvrieserwten
Een halve mok water
Handje verse koriander of peterselie ter garnering, fijn gesneden
Voedingswaarden (1 persoon)
531 Energie ( calorieën)
20 Gram eiwitten
83 Gram koolhydraten
8 Gram vetten (waarvan 1,5 gram verzadigd vet)
25 Gram vezels
Bereidingswijze
- Bak de ui kort aan in wat olie.
- Voeg na 1 minuut de bloemkool toe en bak dit 2 minuten aan.
- Voeg de zoete aardappel toe en bak dit 2 minuten op.
- Gooi daarna de knoflook, gele curry kruiden en kerriepoeder in de pan. Bak dit op totdat het bruinig wordt.
- Voeg een halve kop water, citroensap en als je verse erwten hebt, toe aan het geheel.
- Laat op een laag vuurtje, met de deksel op de pan alles 8 tot 10 minuten stoven.
- Voeg de laatste 4-5 minuten de abrikozen, de sambal, de soja crème of crème fraîche en eventueel de diepvries doperwten toe.
- Prik uiteraard even in de bloemkool om te checken of die wel klaar is.
- Garneer je gerecht met wat koriander of peterselie. Het oog wil immers ook wat.
- Dan is het nu tijd om een lepel uit de la te pakken. Schaften!