Erwtensoep in een smakelijk jasje! Brenda weet hier een lekkere soep boordevol groenten voor jullie neer te zetten! Daar wordt de online diëtist gelukkig van. Ideaal voor tijdens het koude weer! Slurpze!

Boodschappenlijst ( 4 personen)

1 Teentje knoflook
1 rode peper (gebruik ½ als je niet van pittig houdt)
1 Ui
Olijfolie
½ Theelepel gerookte paprikapoeder
350 Gram spliterwten
2 Laurierblaadjes
1,5 Liter groentenbouillon
1 Prei
1 Knolselderij

Voor de bacondressing

1 Eetlepel sojasaus
1/2 Theelepel sambal oelek (gebruik ¼ theelepel als je niet van pittig houdt)
1 Eetlepel olijfolie
1 Eetlepel agavesiroop of honing
1,5 Eetlepel gerookte paprikapoeder

Voedingswaarden (1 persoon)

527 Energie (calorieën)
24 Gram eiwitten
72 Gram koolhydraten
13 Gram vet (waarvan 2,2 gram verzadigd vet)
15 Gram vezels

Bereidingswijze

  1. Doe olijfolie in een soeppan of hapjespan en zet de pan op middelhoog vuur.
  2. Fruit de knoflook, rode peper en uit totdat deze glazig zijn.
  3. Voeg dan het gerookte paprikapoeder toe en roer goed door.
  4. Spoel de spliterwten af totdat er geen zeepbellen meer afkomen.
  5. Doe ze vervolgens bij het ui-knoflookmengsel in de pan en roer ze even goed om zodat alles gemixt is.
  6. Voeg vervolgens de bouillon en de laurierblaadjes toe.
  7. Breng de bouillon aan de kook en schep eventuele ‘bubbels’ voorzichtig uit de pan. Zet het vuur dan laag en laat minimaal een uur rustig koken.
  8. Snijd in de tussentijd de prei in kleine ringen en de knolselderij in blokjes van ongeveer 1 centimeter.
  9. Verdeel de knolselderijblokjes in 2 porties.
  10. Verwarm vervolgens de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  11. Maak nu de ‘bacon’dressing voor de knolselderij. Mix hiervoor de sojasaus in een kom met de sambal, de olijfolie, de agavesiroop en de gerookte paprikapoeder. Voeg hier de helft van de knolselderijblokjes aan toe en schep goed om.
  12. Voeg de andere helft van de knolselderij en de preiringen een half uur voor het einde van de kooktijd van de erwtensoep toe aan de bouillon. Roer goed door en laat staan.
  13. Leg direct daarna de knolselderijblokjes met de ‘bacon’dressing op de bakplaat en bak ze in 20 – 25 minuten goudbruin.
  14. Mix de erwtensoep voor het opdienen met een staafmixer tot een iets minder grove soep.
  15. Serveer de erwtensoep met de knolselderijblokjes en eventueel nog wat peterselie en / of rode peper.

erwtensoep zonder vlees online diëtist