Denk je aan pannenkoeken, dan denk je toch vaak aan zo’n standaard pannenkoek met suiker of stroop. Natuurlijk hartstikke leuk, alleen wil je soms ook eens uit een ander vaatje tappen. Gelukkig hebben we tegenwoordig Chef met Lef die ander soort pannenkoeken maakt. Pannenkoeken die leuker zijn, lekkerder en een feest voor oog en smaakpapillen. Deze gember-citroen pannenkoekjes met fruit deel ik daarom dan ook graag met jou. Een aanradertje!

Ingrediënten

1 ei
50 gram havermout
35 gram whey eiwitten (optioneel)
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel vanillesuiker
Citroenzest (geraspte schil van citroen)
Vers geraspte gember (blokje van ongeveer 1 centimeter)
50-100 ml water
Snufje zout
Fruit (naar keuze)
Olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)

Voedingswaarden

566 Kcal
63 gram koolhydraten
43 gram eiwitten
17 gram vetten
3 gram vezels
(deze voedingswaarden zijn berekend met de whey)

Bereidingswijze

 1. Mix de havermout, whey poeder, bakpoeder, vanillesuiker, zout en ei in een kom (met een garde)
2. Rasp nu de citroen en voeg de zest toe. Doe dit ook met de gember
3. Laat dit een half uur staan (heb je geen tijd, dan is het niet heel erg om het niet te doen)
4. Zet een koekenpan op een laag vuur, doe een scheutje zonnebloemolie in de pan en laat dit warm worden
5. Doe het beslag in de koekenpan en bak ze ongeveer 1 á 2 minuten per kant
6. Leg de pannenkoek (of pannenkoekjes als je kleine hebt gemaakt) op een bord
7. Voeg wat fruit toe en klaar!
8. Optioneel: wat mandarijnzest, geraspte kokos of wat honing
gember-citroen pannenkoek
gember-citroen pannenkoek

Meer recepten?

Klik dan hier!

Wil je mij als online diëtist?

Klik dan hier!