De herfst is ideaal om bakrecepten met appel te maken! Dat vind Linda van Snoepgezond ook en daarom heeft ze een heerlijk én gezond recept gemaakt waar mijn diëtisten hart een vreugedesprongetje van maakt. Deze overheerlijke gezonde appelcake! Ik deel hem graag met jullie, bak je mee?

Boodschappenlijst (voor 2 porties)

1 grote appel
3 eieren
100 gram havermeel
100 gram bloem
2 eetlepels pindakaas (100%)
50 gram Sukrin Gold suikervervanger
100 ml (plantaardige) melk
2 theelepels kaneel
1.5 theelepel bakpoeder
Snufje zout

Voedingswaarden (per plak)

92 kcal
4 gram vetten
4 gram eiwitten
8 gram koolhydraten
2 gram vezels

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier
  2. Klop de eieren samen met de melk met een garde los
  3. Voeg de overige ingrediënten, behalve de appel, toe en roer met een spatel tot een glad beslag
  4. Snijd de appel in kleine stukjes en roer door het beslag heen
  5. Stort het beslag in de cakevorm en schuif de cake voor ongeveer 50 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is
  6. Laat de cake minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen
  7. Snijd de cake in 10 plakken en bewaar maximaal 4-5 dagen in een afgesloten trommel in de koelkast
  8. Eetsmakelijk!

Gezonde appelcake online diëtist


Hulp nodig?

Wil je afvallen en gezonder eten? Schrijf je hier in en kom in contact met de online diëtist. Je leert afvallen zonder dieet – op een gezonde en praktische manier –  met behulp van artikelen, tips en online coaching. Bekijk hier resultaten.