De Oosterse keuken, ik ben er dol op! Net als Francesca Kookt. Zij maakte dit heerlijke receptje. Een meer gezonde variant van de Surinaamse bami. Daar word ik extra blij van. Eenvoudig, lekker en dus ook nog verantwoord. Ik zeg alvast: Eetsmakelijk!
Boodschappenlijst (4 personen)
300 gr volkoren spaghetti
400 gr snijbonen
1 paksoi, in stukjes
400 gr kipfilet, in dunne reepjes*
20 gr selderij, blaadjes fijngehakt
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl pimentpoeder
1/2 tl 5-spicespoeder
1 duim verse gember, fijngehakt
2 el bakolijfolie (of zonnebloemolie)
2 el sojasaus + extra
1 el ketjap manis + extra
zout (of 2 maggiblokjes)
zwarte peper
serveer erbij: sambal voor de liefhebbers
Voedingswaarden (per persoon)
Energie 297,75 kcal
Vetten 4,5 gram
Koolhydraten 23 gram
Eiwitten 37,2 gram
Vezels 7,7 gram
Bereidingswijze
1. Kook de spaghetti beetgaar in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel na met koud water.
2. Fruit ondertussen de ui, knoflook en gember 5 minuten in de olie. Voeg de specerijen en een snuf zout toe en bak 1 minuut mee. Voeg de kip toe met extra zout en een royale snuf peper en bak rondom gaar.
3. Bak de paksoi en snijbonen een paar minuten mee en roer de sauzen erdoor. Laat een paar minuten pruttelen en schep de spaghetti en selderij erdoor.
4. Meng goed, laat nog even pruttelen, proef en voeg naar wens nog extra sojasaus, ketjap of peper toe.
Hulp nodig?
Wil je afvallen en gezonder eten? Schrijf je hier in en kom in contact met de online diëtist. Je leert afvallen zonder dieet – op een gezonde en praktische manier – met behulp van artikelen, tips en online coaching. Bekijk hier resultaten.