Soms wil je weleens iets anders op je brood dan een plak kaas of een lik pindakaas. Gelukkig is daar Linda van Snoepgezond met deze lekkere en gezonde eiersalade. Ik heb hem geprobeerd en ik overdrijf niet: zalig!

Boodschappenlijst (voor 3 porties)

5 eieren
1 eetlepel mayonaise
2 eetlepels magere kwark
1 theelepel kerriepoeder
1 kleine augurk
Verse bieslook

Voedingswaarden (per portie)

161 kcal
12,2 gram vetten
11,6 gram eiwitten
1,3 gram koolhydraten
0,2 gram vezels

Bereidingswijze

  1. Doe de eieren in een pannetje en zet onder water. Kook de eieren (bijna) hard. Zodra het water kookt, laat ik de eieren ongeveer 5 minuten doorkoken
  2. Laat de eieren na het koken goed schrikken door ze onder koud water af te spoelen voor ongeveer 1-2 minuten
  3. Pak een (grote) kom en doe hierin de mayonaise, kwark en kerriepoeder. Roer hier een sausje van
  4. Snijd de eieren doormidden en verwijder het eigeel. Voeg dit toe aan het sausje en prak met een vork fijn en roer daarna goed door
  5. Snijd het eiwit en de augurk in kleine stukjes en roer door het sausje heen
  6. Het recept is voldoende voor 2-3 personen om van te lunchen. Lekker op geroosterd brood en afgemaakt met wat verse bieslook

Gezonde eiersalade online diëtist


Hulp nodig?

Wil je afvallen en gezonder eten? Schrijf je hier in en kom in contact met de online diëtist. Je leert afvallen zonder dieet – op een gezonde en praktische manier –  met behulp van artikelen, tips en online coaching. Bekijk hier resultaten.