Ingrediënten (voor 1 persoon)
125gram kipfilet
30gram feta
1 handje radijsjes
1 handje cherry tomaatjes
½ komkommer
Sriracha
Gyroskruiden
Zonnebloemolie
½ rode ui
2 stengels bosui
2 kropjes romeinse sla
Voor Tzatziki
½ teentje knoflook
Paar blaadjes munt en peterselie
¼ komkommer
Peterselie
50-100ml magere yoghurt
¼ citroensap en zest (citroenrasp)
Olijfolie
Zout
Voedingswaarden (per persoon)
423 Kcal
13 gram koolhydraten
41 gram eiwitten
5 gram vetten
21 gram vezels
Bereidingswijze
- Begin eerst met het maken van de tzatziki
- Snijd de munt en peterselie fijn
- Nu mag je de komkommer in vieren snijden, haal de binnenkant (het sappige gedeelte) eruit en rasp de rest in dunne slierten
- Neem een schaaltje en voeg de yoghurt toe
- Rasp de knoflook en de schil van de citroen (ongeveer de helft van de citroen)
- Voeg dit toe aan het kommetje met olijfolie, peper, zout en citroensap
- Kruid de kip lekker met gyros kruiden, een beetje sriracha, 1 theelepel zonnebloemolie en een snufje zout
- Snijd de kip vervolgens in blokjes en bak in wat olie (6 á 8 minuten)
- Snijd de sla met de andere groentes fijn en maak hier een mix van
- Snijd de feta in stukjes en voeg toe aan de salade
- Nu alleen nog de kip erbij en de salade is klaar
- Gebruik de tzatziki als dressing!
Dit recept is van Chef met Lef