Ingrediënten (voor 1 persoon)

125gram kipfilet
30gram feta
1 handje radijsjes
1 handje cherry tomaatjes
½ komkommer
Sriracha
Gyroskruiden
Zonnebloemolie
½ rode ui
2 stengels bosui
2 kropjes romeinse sla

Voor Tzatziki

½ teentje knoflook
Paar blaadjes munt en peterselie
¼ komkommer
Peterselie
50-100ml magere yoghurt
¼ citroensap en zest (citroenrasp)
Olijfolie
Zout

Voedingswaarden (per persoon)

423 Kcal
13 gram koolhydraten
41 gram eiwitten
5 gram vetten
21 gram vezels

Bereidingswijze

  1. Begin eerst met het maken van de tzatziki
  2. Snijd de munt en peterselie fijn
  3. Nu mag je de komkommer in vieren snijden, haal de binnenkant (het sappige gedeelte) eruit en rasp de rest in dunne slierten
  4. Neem een schaaltje en voeg de yoghurt toe
  5. Rasp de knoflook en de schil van de citroen (ongeveer de helft van de citroen)
  6. Voeg dit toe aan het kommetje met olijfolie, peper, zout en citroensap
  7. Kruid de kip lekker met gyros kruiden, een beetje sriracha, 1 theelepel zonnebloemolie en een snufje zout
  8. Snijd de kip vervolgens in blokjes en bak in wat olie (6 á 8 minuten)
  9. Snijd de sla met de andere groentes fijn en maak hier een mix van
  10. Snijd de feta in stukjes en voeg toe aan de salade
  11. Nu alleen nog de kip erbij en de salade is klaar
  12. Gebruik de tzatziki als dressing!
    griekse gyros kip salade

Dit recept is van Chef met Lef