Niet lang in de keuken staan, maar wel lekker en voedzaam eten? Indiaas naanbrood met vis zet je in een handomdraai op tafel! Dit lekkere recept van Green Gypsy is weer eens wat anders dan de de dagelijkse aardappelen of rijst. Het is een kabeljauwfilet met een Indiase touch met kokosyoghurt, een gekookt eitje, mango en koriander. Hiermee verras je iedereen!

Boodschappenlijst (2 personen)

2 Naanbroden
2 Kabeljauwfilets
Boter of olie
1 Grote theelepel Love Your Chick kruiden van Green Gypsy
2 Eieren
4 Eetlepel kokosyoghurt (of gewoon Griekse yoghurt)
Een grote hand verse koriander
Een hand bevroren mangoblokjes, ontdooit, of 1 verse mango, in stukjes gesneden
2 Grote handen babyspinazie
Chilipoeder als je wel wat pit in je leven kunt gebruiken.

Voedingswaarden (1 persoon)

765 Energie (calorieën)
49 Gram eiwitten
84 Gram koolhydraten
24 Gram vetten (waarvan 5,8 gram verzadigd vet)
9 Gram vezels

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg de vis eventueel op wat bakpapier zodat de vis niet aan de bodem blijft plakken.
  3. Besmeer de vissen met wat boter en strooi hier 3/4 van de Love Your Chick overheen.
  4. Leg een bakpapiertje over de vis heen zodat ie niet kan aanbranden en bak de kabeljauw in 15-20 minuten gaar.
  5. Kook ondertussen de eieren en verwarm de naanbroden zoals het moet volgens de verpakking.
  6. Meng de eieren met de kokosyoghurt, de helft van de verse koriander en de rest van de Love Your Chick en eventueel wat chilipoeder en zet dit opzij, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  7. Snijd de naanbroden open. Leg de babyspinazie erin, de mangoblokjes en het eiermengsel.
  8. Top dan af met je kabeljauwfilets, als ze er klaar voor zijn.
  9. Och och och, dan is het nu toch echt tijd om te gaan eten! Geniet ervan!

Indiaas naambrood met vis en een eiersalade online diëtist