Ingrediënten (3 personen)
Bereidingswijze
1. Kook de aardappels volgens de verpakking en voeg het halve bouillonblokje toe.
2. Snijd de roosjes van de broccoli af en was grondig. Kook de broccoli in ongeveer 10 á 15 minuutjes gaar.
3. Snijd de gerookte kip in reepjes en de zongedroogde tomaat in reepjes. Snijd ook de verse basilicum fijn. Meng de kipreepjes, de zongedroogde tomaatjes en de basilicum door elkaar heen.
4. Vang het kookvocht van de aardappels op. Maak een gladde aardappelpuree met het kookvocht en een klontje boter. Voeg ook de eetlepel Italiaanse kruiden toe en maak op smaak met wat versgemalen zwarte peper en eventueel wat zout.
5. Giet de broccoli af en stamp deze tot een stamppot met de Italiaanse aardappelpuree.
6. Verdeel de stamppot over de borden en schep hierop het mengsel van de gerookte kip, zongedroogde tomaatjes en verse basilicum.
2. Snijd de roosjes van de broccoli af en was grondig. Kook de broccoli in ongeveer 10 á 15 minuutjes gaar.
3. Snijd de gerookte kip in reepjes en de zongedroogde tomaat in reepjes. Snijd ook de verse basilicum fijn. Meng de kipreepjes, de zongedroogde tomaatjes en de basilicum door elkaar heen.
4. Vang het kookvocht van de aardappels op. Maak een gladde aardappelpuree met het kookvocht en een klontje boter. Voeg ook de eetlepel Italiaanse kruiden toe en maak op smaak met wat versgemalen zwarte peper en eventueel wat zout.
5. Giet de broccoli af en stamp deze tot een stamppot met de Italiaanse aardappelpuree.
6. Verdeel de stamppot over de borden en schep hierop het mengsel van de gerookte kip, zongedroogde tomaatjes en verse basilicum.
Dit recept is van EAT LIVE TRAVEL
Meer recepten?
Klik hier