Ingrediënten (voor 2 à 3 personen)
200gram kippendijfilet
200gram mager rundergehakt
75gram chorizo
5 pita broodjes
1 rode ui
1 paprika
Halve courgette
Halve aubergine
1 handje cherry tomaatjes
1 zakje geraspte mozzarella (150gram)
Basilicum
Sriracha
Remia BBQ saus
Mexicaanse gehakt kruiden
Passata
Peper en zout
Voedingswaarde (per mini pizza)
217Kcal
16gram koolhydraten
16gram eiwitten
9gram vetten
2gram vezels
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220graden
- Marineer de kip in BBQ saus, met een beetje sriracha en zout en peper
- Stop de kip daarna in de oven voor 6 à 8 minuten
- Marineer het gehakt nu met de Mexicaanse kruiden
- Snijd de groenten en de chorizo
- Als de kip gaar is verwarm de oven naar 250graden
- Snijd de pita broodjes door midden
- Verspreid op elke helft van van het broodje wat passata (ongeveer 1 eetlepel)
- Verspreid de chorizo over 5 pita broodjes
- Beleg de groentes en de kaas op de broodjes
- Leg op de andere 5 broodjes bovenop de groentes de kip
- Doe 6 à 8 minuten in de oven
- Voeg wat cherry tomaatjes toe en basilicum
Dit recept is van Chef met Lef