Ingrediënten (voor 2 à 3 personen)

200gram kippendijfilet
200gram mager rundergehakt
75gram chorizo
5 pita broodjes
1 rode ui
1 paprika
Halve courgette
Halve aubergine
1 handje cherry tomaatjes
1 zakje geraspte mozzarella (150gram)
Basilicum
Sriracha
Remia BBQ saus
Mexicaanse gehakt kruiden
Passata
Peper en zout

Voedingswaarde (per mini pizza)

217Kcal
16gram koolhydraten
16gram eiwitten
9gram vetten
2gram vezels

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220graden
  2. Marineer de kip in BBQ saus, met een beetje sriracha en zout en peper
  3. Stop de kip daarna in de oven voor 6 à 8 minuten
  4. Marineer het gehakt nu met de Mexicaanse kruiden
  5. Snijd de groenten en de chorizo
  6. Als de kip gaar is verwarm de oven naar 250graden
  7. Snijd de pita broodjes door midden
  8. Verspreid op elke helft van van het broodje wat passata (ongeveer 1 eetlepel)
  9. Verspreid de chorizo over 5 pita broodjes
  10. Beleg de groentes en de kaas op de broodjes
  11. Leg op de andere 5 broodjes bovenop de groentes de kip
  12. Doe 6 à 8 minuten in de oven
  13. Voeg wat cherry tomaatjes toe en basilicum

Dit recept is van Chef met Lef