Deze week spendeer ik in Toscana. Om jullie een beetje te laten mee genieten van het Italiaanse leven hier, een lekker Italiaans recept van The Lemon Kitchen . Parmigiana. Boun appetito!

Boodschappenlijst (2 personen)

250-300 milliliter  gepelde tomaten uit blik
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
2 tenen knoflook, geperst
1 biologische citroen
1 bol buffelmozzarella in dunne plakjes
1 sjalotje, in halve ringen
grote aubergine
courgette
verse kruiden zoals met basilicum en peterselie

Voedingswaarden (per persoon)

598 energie (calorieën)
19 gram eiwitten
21 gram koolhydraten
46 gram vetten (waarvan 16 gram verzadigd vet)
7 gram vezels

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op +/-200 graden
  2. Snijd als eerste de aubergine en de courgette in plakken van een halve centimeter.
  3. Zet een anti aanbak pannetje op middelhoog vuur en gril de aubergine en courgette plakken aan beiden zijden.
  4. Voeg wat olie toe in een steelpan en voeg de knoflook en sjalotjes toe.
  5. Laat even pruttelen, voeg citroenrasp van een halve citroen toe en roer het geheel.
  6. Voeg nu de gepelde tomaten uit blik toe.
  7. Snijd de aubergine en de courgette over de lengte in ¾ cm dikke plakken.
  8. Verhit de grillpan goed heet voor.
  9. Bestrijk de plakken aubergine en courgette dun met olijfolie.
  10. Gril ze in porties aan beide kanten bruin en gaar. Leg ze op een bord en gril zo steeds de volgende portie.
  11. Pak een ovenschaal en leg hier als eerste een plak aubergine in en bedek dan met een plakje Mozzarella, daarna een plekje courgette en herhaal dit tot je een mooi torentje hebt gekregen.
  12. Boven op leg je nog de overige mozzarella en de Parmezaanse kaas voor een lekker kaas korstje.
  13. Schenk de zelfgemaakte tomatensaus erbij (niet er op) en laat voor ongeveer 25 minuten stoven.

parmigiana van aubergine, courgette en citroen online diëtist