Deze quesadilla’s met avocado, gerookte zalm en rode ui van Francesca Kookt zijn een feestje op je bord! Door de gerookte zalm en avocado bevat deze maaltijd een hoop gezonde vetten en dat vindt de online diëtist helemaal top! Met wie ga jij dit recept vanavond uitproberen? Laat het mij weten via instagram of facebook.

Boodschappenlijst 8 quesadilla’s (4 personen)

1 rijpe avocado
1 el balsamicoazijn
zwarte peper
zeezout
1/2 rode ui
4 grote tortilla wraps
100 gr gerookte zalm
8 takjes verse koriander, alleen de blaadjes
zonnebloemolie

Voedingswaarde (per persoon)

387 Kcal
13 gram Eiwit
38 gram Koolhydraten
19 gram Vetten
4 gram Vezels

Bereidingswijze

1. Prak de avocado fijn met een vork en meng in een kommetje met de balsamicoazijn, snufje peper en zout.
2. Snijd de rode ui in flinterdunne halve maantjes.
3. Leg twee tortilla wraps naast elkaar op je werkvlak en besmeer beide met het avocadomengsel. Verdeel hier de rode ui, plakjes gerookte zalm en blaadjes koriander over. Eindig met een tweede tortilla wrap.
4. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag (of twee naast elkaar zodat je tegelijkertijd klaar bent) en schenk er een klein scheutje olie in. Ik smeer dat altijd even uit met een stukje keukenrol zodat de hele pan bedekt is, maar niet te veel olie bevat. Leg de belegde tortilla wraps in een pan en bak 2 tot 3 minuten. Draai daarna om met een grote spatel of bord en bak ook de andere kant 2 tot 3 minuten. Houd de eerste belegde tortilla warm onder aluminiumfolie als je met één pan werkt.
5. Laat na het bakken uit de pan glijden op een snijplank en snijd iedere belegde tortilla in 4 stukken. Serveer de quesadilla met avocado, gerookte zalm en rode ui direct.

Meer recepten?

Klik hier

Mij als online diëtist & voedingscoach?

Wil jij samen met mij als jouw persoonlijke online diëtist en voedingscoach werken aan jouw doelen? Klik dan hier!