Iedereen barst natuurlijk van de goede voornemens, afvallen, stoppen met roken, je huis afbetalen, etc etc. Mijn goede voornemen luidt zoals altijd: genieten van wat er op je bord ligt. Francesca kookt heeft wederom een heerlijk recept gemaakt waarbij ik mijn goede voornemen in ieder geval al behaalt heb.
Boodschappenlijst (4 personen)
2 Rode uien, versnipperd
3 Teentjes knoflook, fijngehakt
4 Centimeter gember, geraspt
Plantaardige olie
2 Theelepels komijnpoeder
1 Blik (400 gram) tomatenblokjes
800 Milliliter warme kip – of groentebouillon voor de vegetarische optie
200 Gram rode splitlinzen
300 Gram kippendijen of kipfilet
2 Grote of 4 kleine naan broden
Handje coriander of peterselie, fijngehakt
Sap van een halve citroen
Zwarte peper
Zout
Voedingswaarden (1 persoon)
700 energie ( calorieën)
43 gram eiwitten
93 gram koolhydraten
14 gram vetten ( waarvan 3 gram verzadigd vet)
16 gram vezels
Bereidingswijze
- fruit de rode, knoflook en gember in 2 eetlepels olie met de komijn
- Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe.
- Doe de linzen erbij en breng het geheel aan de kook. draai het vuur terug.
- Leg de kip in het vocht en laat 20 minuten pruttelen. Roer regelmatig
- Haal de kip uit de pan en laat iets afkoelen.
- Bak de naan ondertussen volgens de verpakking.
- Pluis de kip in reepjes. Voeg al roerend toe aan de soep.
- Voeg al roerend de koriander en/of peterselie toe.
- Proef en breng op smaak met citroensap en peper en zout.
- Dan is het nu tijd om te genieten!