Ik ben gek op curry! Deze curry van Francesca, met zeeduivel kende de online diëtist nog niet. Een voedzaam gerecht met ontzettend veel smaak. Geniet ervan!
Boodschappenlijst (4 personen)
400 gram tomatenblokjes
400 gram witte rijst, ongekookt
400 gram kokosmelk
350 gram zeeduivel, in grove stukken
70 gram tiki masala pasta
8 grote garnalen, ongepeld
4 tenen knoflook
2 uien
1 venkel
1 eetlepel tomatenpuree
zonnebloemolie
koriander
Voedingswaarden ( per persoon)
675 energie (calorieën)
31 gram eiwitten
72 gram koolhydraten
27 gram vetten (waarvan 15 gram verzadigt vet)
5 gram vezels
Bereidingswijze
- Snipper de uien en snijd de knoflooktenen in dunne plakjes.
- Snijd de venkel in kleine blokjes en houd het loof apart.
- Verhit een grote hapjes- of braadpan en fruit de uien en knoflook in 2 eetlepels zonnebloemolie.
- Voeg de venkelblokjes, tikka masala pasta en tomatenpuree toe en roer goed door.
- Bak dit alles een paar minuten op middelhoog vuur terwijl je blijft roeren.
- Schenk het blik tomatenblokjes en de kokosmelk in de pan.
- Meng goed en laat 8 minuten pruttelen met de deksel schuin op de pan.
- Roer geregeld door.
- Voeg de stukken zeeduivel en grote garnalen toe aan de saus, roer rustig door en laat nog 5 – 8 minuten pruttelen tot de garnalen roze zijn en omgekruld.
- Hak het loof van de venkel fijn en roer op het laatst door de saus heen.
- Serveer de viscurry met witte rijst en grofgehakte koriander.