Zeekraal of Salicornia is een eenjarige plant, die te vinden is verschillende plekken in ons land. Bij riviermondingen maar ook langs onze kusten en in de zilte gebieden in het binnenland. Als online diëtist ben ik altijd opzoek naar nieuwe, uitdagende recepten. En dit recept van EatLiveTravel heeft weer alles wat ik zoek.

Boodschappenlijst (2 personen)

200 gram gerookte zalm
5 centimeter gember
4 eieren
2 kopjes rijst
2 tenen knoflook
1 bakje zeekraal
1 ui
optioneel halve zak Chinese wokgroenten
kurkuma
chilipeper
zwarte peper
kokosolie

Voedingswaarden (per persoon)

836 energie (calorieën)
50 gram eiwitten
78 gram koolhydraten
34 gram vet (waarvan 13 gram verzadigd vet)
6 gram vezels

Bereidingswijze

  1. Breng een pan water aan de kook en kook hierin de rijst gaar volgens verpakking.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook en gember fijn.
  3. Verwarm een scheut kokosolie in een pan en fruit hierin de ui samen met wat kurkuma en chilipeper.
  4. Wok daarna kort de knoflook en gember mee.
  5. Voeg de wokgroenten toe en wok vijf minuten mee.
  6. Snijd de zalm in snippers en houd twee plakken zalm apart. Voeg daarna ook de zeekraal en zalmsnippers toe.
  7. Verwarm in een koekenpan een scheut kokosolie en bak vier spiegeleieren.
  8. Vouw de zalm tussen de spiegeleieren en maak op smaak met wat peper en zout.
  9. Leg het zalmtartaar-burger-taartje op het bord samen met wat wokgroenten en rijst.
  10. Eetsmakelijk!

Wok met zeekraal en zalm en zalm-tartaar-burgertaartje met spiegelei online diëtist