Naam gerecht
Zalm met zoete aardappel en zeekraal
Ingrediënten (voor 1 persoon)
100gram gerookte zalm
100gram zoete aardappel
30gram zeekraal
2 el magere yoghurt
1 el magere kwark
Dille
Knoflook
Koriander
Citroensap
Paprikapoeder
Peper & zout
1 eetlepel olijfolie
Voedingswaarde
393kcal
23gram koolhydraten
26gram eiwit
21gram vetten
3,1gram vezels
Bereidingswijze
- Snijd de aardappel met schil in plakjes van ongeveer 1cm
- Was de aardappel en stop in een pan met water en breng aan de kook
- Als je met een vork gemakkelijk in de aardappel kan prikken zijn ze gaar
- Snijd de gerookte zalm en breng op smaak met citroen, dille, peper en zout
- Wok de zeekraal in enkele minuten op hoog vuur in olijfolie
(om de al te zoute smaak iets te verminderen) - Voeg de yoghurt en kwark in een schaaltje en breng op smaak met knoflook, koriander, paprikapoeder, peper en zout
- Giet de aardappels af en serveer alles op een mooi bord
- En nu intens genieten!