Courgettecake…. Dit klinkt nogal vreemd. Maar het zal je verbazen hoe smaakvol en vullend deze cake van Eat Live Travel is! Misschien wordt dit wel jouw nieuwe, favoriete snack. Groente binnenkrijgen door middel van een plak cake eten, dat klinkt toch als muziek in je oren? De courgette proef je niet terug in de zoet smakende cake. Ik beloof je: dit is écht het proberen waard!
Boodschappenlijst (12 plakken)
1 courgette
3 eieren, losgeklopt
150 gram speltbloem
150 gram havermeel
150 ml honing
125 ml olie
75 gram rozijnen
50 gram kokosbloesemsuiker
2 tl kaneel
2 tl koekkruiden
1 tl bakpoeder
1 tl vanille extract
Voedingswaarden (per portie)
278 energie (calorieën)
5 gram eiwitten
37 gram koolhydraten
12 gram vet
2 gram vezels
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Rasp de courgette en doe in een zeef en druk het vocht eruit.
- Doe de eieren, olie, honing en kokosbloesemsuiker in een kom en klop door elkaar. Voeg de courgette en vanille toe.
- Maal de havermout fijn tot meel in een blender of keukenmachine.
- Doe in de kom het speltmeel, het havermeel, bakpoeder, de kruiden, rozijnen en het snufje zout en roer door elkaar. Doe dit bij het courgette mengsel en roer goed door.
- Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier en doe het mengsel in de vorm. Bak de cake in 50-60 min. gaar en goudbruin.
- De courgettecake is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon uit komt. Laat de cake op een rooster afkoelen.
Hulp nodig?
Wil je afvallen en gezonder eten? Schrijf je hier in en kom in contact met de online diëtist. Je leert afvallen zonder dieet – op een gezonde en praktische manier – met behulp van artikelen, tips en online coaching. Bekijk hier resultaten.