Taugé is een kiemgroente. Kiemgroenten zijn jonge, net ontkiemde plantjes. De online diëtist word zeker blij van deze soort, want kiemgroenten bevatten relatief veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Francesca garneert dit heerlijke broodje ermee. Eetsmakelijk!
Boodschappenlijst (4 personen)
200 gram kippendijen
100 gram shitake paddenstoelen
50 gram taugé
25 gram wortel, geraspt
4 afbakbroodjes naar keuze
2 teentjes knoflook
1 bakje SMAECK Oriëntaalse Crème Américain
1/2 rode peper, zonder zaadlijsten
stukje gember van 2 centimeter
zonnebloemolie
sojasaus
vissaus
sesamolie
Voedingswaarden (per persoon)
360 energie (calorieën)
17 gram eiwitten
30 gram koolhydraten
18 gram vetten (waarvan 4 gram verzadigd vet)
4 gram vezels
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor en bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Hak de knoflook, rode peper en gember helemaal fijn met een hakmolentje of scherp mes.
- Snijd de kippendijen en shiitake in dunne reepjes.
- Verhit een koekenpan en fruit de gehakte knoflook, rode peper en gember 1 minuut op middelhoog vuur in 1 eetlepel zonnebloemolie.
- Voeg daarna de kippendijen en shiitake toe en bak al roerende tot de kip rondom bruin is.
- Voeg 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel vissaus en 1 tl sesamolie toe aan de kip en roer om.
- Bak alles nog een paar minuten door tot de kip mooi bruin is.
- Proef en voeg eventueel extra sojasaus toe naar smaak.
- Snijd de broodjes door en besmeer de onderkant royaal met de Oriëntaalse Crème Américain. Beleg deze met een flinke schep van de Oosterse kip en garneer met een plukje taugé en wortel julienne. Serveer direct